T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / DARICA - Darıca Aslan Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuz Tarihçesi

DARICA ASLAN ÇİMENTO MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Darıca´da Aslan Çimento A.Ş. tarafından 1986 yilinda temeli atılarak yapımına başlanan  Aslan Çimento Anadolu Teknik Lisesi-Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 1.270.000.000.000 TL´ye maloldu. 1989 yılında eğitim ve öğretime basladı. 1986 Aralik ayında Aslan Çimento A.Ş. tarafından temeli atılan okulumuz 1989-1990 eğitim öğretim yılında teçhizatı ile birlikte tamamlanarak Matbaa ve Elektronik bölümlerinden ibaret olarak açılmıştır. 1990-1991 öğretim yılında Teknik Lise Bilgisayar bölümü ve Kimya bölümü ilave edilerek eğitimine devam etmistir. 1991-1992 öğretim yılında bu bölümlere ilave olarak Elektrik ve Kimya Teknik Lise bölümleri açılmıştır. Bölgemizin en eski meslek lisesidir.

1993 yılında ek atelye binasının Aslan Çimento A.Ş. tarafından su basması ve zemin katı kaba inşaatı yapılmıştır. 1993-1994 öğretim yılında okulumuzda ayrıca Anadolu Teknik Lisesi Kimya Bölümü açılmıştır. Okulumuz 2004-2005 eğitim öğretim yılında 1155 öğrenci 4 Endüstri Meslek Lisesi bölümü 2 Teknik Lise Bölümü ve 1 Anadolu Teknik Lise Bölümü olarak eğitim yapmaktaydı.

Okulumuz öğretim ve idari bloku, bilgisayar, elektronik, elektrik, matbaa atelyeleri bloku,  kantin bloku, kimya bölümü bloku ve lojman blokundan oluşmaktadır. Bu bloklar betonarme karkas yapıdadır. Okulumuza ait elektrik trafo sistemi vardır. Suyu şehir şebekesine bağlı olup bahçe sulamaları için 2 adet su kuyusu bulunmaktadır. Okulumuzda atık su tesisatı şehir kanalizasyonuna bağlıdır.

2006 yılında Gıda Teknolojisi Alanı eğitim öğretime açılmıştır. 

2011 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan okul salonumuz hizmete girmiştir. Spor salonumuz futsal, basketbol, voleybol müsabakalarının dışında ilçemizde düzenlenen  okullararası bilgi yarışması gibi sosyal etkinliklere de ev sahipliği yapmaktadır.

2013 yılında okulumuzun ismi DARICA ASLAN ÇİMENTO MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ  olarak değiştirilmiştir.  Bu tarihten günümüze kadar geçen sürede  okulumuzun tüm ıslak alanları yenilenmiş, dış cephe giydirmesi yapılarak izolasyonu sağlanmış, tüm binaların pencereleri  PVC pencereler ile değiştirilmiş, çatılar yeniden yapılarak ısı yalıtımı en üst düzeye çıkarılmıştır.

Matbaa ve Bilişim alanlarında birer bilgisayar laboratuvarı yenilenerek; tüm okulun internet alt yapısı Fatih Projesi kapsamında fiber hıza çıkarılmıştır. 45 laboratuvar ve sınıf bu kapsamda akıllı tahta takılarak interaktif hale getirilmiştir.

Geniş okul alanında GÜVENLİĞİN sağlanması amacıyla Emniyet Müdürlüğü MOBESE sistemine entegre olarak kamera sistemi kurulmuştur.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Bilişim Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Matbaa Teknolojisi alanlarında Anadolu Meslek lisesi programında; Kimya Alanında ise merkezi sınav ile öğrenci alan Anadolu Teknik Lisesi Programında eğitim yapılmaktadır. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.07.2013 - Güncelleme: 26.03.2024 08:51 - Görüntülenme: 6260
  Beğen | 2  kişi beğendi