KOCAELİ / DARICA - Darıca Aslan Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZ BESLENME DOSTU PROJEMİZ

BESLENME DOSTU OKUL VE HAREKETLİ YAŞAM YOLUNDA

Okulumuz sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda yaşam boyu bilinç ve duyarlılık oluşturmayı hedeflemiş, öğrencilerimizi hareketli yaşama özendirerek, obezitenin önlenmesine destek olan çalışmaları yapmayı temel prensip olarak benimsemiştir.

HEDEFLERİMİZ

·         "Beslenme Dostu Okul Projesi" ile öğrencilerin, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi

·         Okullarımızda sağlıksız beslenme ve obezitenin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması

·         Veliler ve öğrencilerde hareketli yaşam konusunda duyarlılığın arttırılması

·         Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam için yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi

·         Okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması için çalışmalar yapılması

YAPTIKLARIMIZ VE YAPACAKLARIMIZ

1."Beslenme Dostu Okul Projesi" çalışmalarını koordine etmek üzere "Çekirdek Eylem Grubu" oluşturulmuştur.

Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibi ; Müdür , Baş Müdür Yardımcısı , Müdür Yardımcısı , Beden Eğitimi Öğretmenleri , Gıda Teknolojisi Öğretmenleri ,Tüm Bölüm Şefleri , Edebiyat Öğretmeni , Rehber Öğretmenler , Resim Öğretmeni ,Öğrenci Velisi , Kantın İşletmecisinden oluşmaktadır.

2.Okul kantini her ay "Okul Kantin Denetim Ekibi" tarafından denetlenmektedir.

3-Kantinde satılan ürünler "Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı"ndan üretim ve ithalat izni olan ürünlerdir.

4.Okulumuz çevresinde bulunan gıda işletmelerinin denetimi için 'İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı ' ile iletişime geçilmiştir.

5.Okulumuzun eğitim-öğretim akış programı sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama uygun etkinliklerle desteklenmekte ve uygulanmaktadır.

6.Öğrenci –öğretmen ve çalışanların farkındalığını arttırmak üzere farklı etkinlikler yapılmaktadır.

7.Özellikle Beden Eğitimi derslerinde öğrencilerimizin etkin bir şekilde derse katılımı teşvik edilmektedir. Bu doğrultuda spor oyun alanları ile malzemeleri konusunda zenginleştirilme faaliyetlerine sürekli devam edilmektedir.

8.Temizlik ve dezenfektan için kullanılan malzemeler "Sağlık Bakanlığı'ndan izinli ve ruhsatlı ürünlerdir.

9.Öğrencilerimizin rutin aralıklarla boy-kilo ölçümleri yapılmakta ve risk grubundaki öğrencilerin velileri bilgilendirilerek ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir.

10.Okulumuzda hareketli yaşam ilkesi benimsenmiştir. Bu doğrultuda okul bünyesinde turnuvalar düzenlenmekte ve öğrencilerin en az bir spor dalıyla aktif uğraşmaları teşvik edilmektedir.

11.Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında belirli gün ve haftalar etkin olarak kutlanmaktadır.

12.Gıda Teknolojisi öğrencileri tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet gününde okulumuzdaki diyabet hastası öğretmen ve çevredeki veliler ile diyabet hastalığı ile ilgili röportaj yapılmıştır.

13.Sağlıklı beslenme ve yaşam ile ilgili kompozisyon yarışması yapılmış olup dereceye giren öğrenciye Onur Belgesi ve kitap hediye edilmiştir.

14.Obezite ile ilgili Halk Sağlığı Merkezi'nden diyetisyen getirilmesi için Gıda Teknolojisi Öğretmenleri tarafından görüşmeler yapılmış olup randevu alınmıştır.

15.Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde Ocak ayında düzenlenmiş olan Gençlik Etkinlikleri'nde Okan Üniversitesinden gelen Prof. Dr. Adem Bozkurt tarafından Zararlı Alışkanlıklar konulu seminer verilmiştir. Bu seminere Aslan Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katılmıştır.

16.Beslenme Dostu Okul ve Hareketli Yaşam Projesi için Gıda Teknolojisi Alanı ve Kimya- Gıda binasına öğrenciler tarafından pano oluşturulmuş sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamla ilgili dikkat çekici ve bilgilendirici afişler hazırlanmıştır.

17.Okulda bulunan tüm paydaşlarımıza ''Beslenme Dostu Okul Projesi'' farkındalılığı oluşturulmuştur.

18. Okulumuzda ki kız ve erkek öğrenci tuvaletlerine etkili El Yıkma – Hijyen Kurallarıyla ilgili Uyarıcı Levhalar asılmıştır .

19.Hedefimiz "Minimum hastalık riski, Maksimum sağlıktır.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olup beslenme dostu okul olmak için daha fazlasını yapmaya uğraş göstereceğiz.

Bu çerçevede okulumuzda başlattığımız bu çalışmanın öğrencilerimize çok şey katacağı dileğiyle bu çalışmada emek veren ve verecek tüm öğretmen, velilerimiz ve tüm paydaşlarımıza şimdiden teşekkür ederiz.

ÇEKİRDEK EYLEM GRUBU

İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZIN YER ALDIĞI SUNUM İÇİN tıklayınız.  dosyalar/2017_01/04050655_okulumuzpanosergs.pptx

Yayın: 04.01.2017 - Güncelleme: 26.03.2024 08:47 - Görüntülenme: 2999